ponad-100-lishe-yakirnikh-min-bulo-znischeno-z-pochatku-viyni-vms

Понад 100 лише якірних мін було знищено з початку війни - ВМС

 • 119521 переглядiв

Плетенчук повідомив, що станом на червень 2023 року силами Військово-морських сил України було знищено більше сотні якірних мін.

Цитата

"Щодо того, скільки зараз мін загалом в Чорному морі, сказати так само важко достеменно. Для цього треба проводити відповідний моніторинг і створювати місію окрему", — розповів він.

Речник ВМС ЗСУ також наголосив, що такі дії будуть можливі лише за умови достатнього рівня безпеки в Чорному морі, оскільки в небі досі присутня російська авіація, яка почне наносити вогневі ураження по цим суднам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розмінування акваторії Чорного моря є спільним інтересом чотирьох країн

"100% промоніторити — це практично неможливо в морі. Лише коли розпочнеться повномасштабна операція з розмінування акваторії Чорного моря, до якої готуються Військово-морські сили. Готуємося отримати ще два протимінні кораблі до тих двох, які ми вже отримали від британської сторони. Тобто, ті два вже беруть участь в операціях з розмінування в тренувальних місіях в Британії, біля берегів Шотландії. Два екіпажі наступні проходять навчання на кораблях від Нідерландів. Ми сподіваємося, що це ще не все", — зазначив Плетенчук.

Він також заявив, що навіть після повномасштабного розмінування Чорного моря, ми ще не один рік будемо стикатися з наслідками, але це вже буде в такому режимі чергування відбуватися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розміновування Чорного моря: у ВМС розповіли, як партнери НАТО готують українських фахівців у Шотландії

"Звісно, ми сподіваємося, що ті країни долучаться так само до нашої операції, бо наразі це становить проблему для безпеки цивільного судноплавства і відповідно, цю проблему треба буде вирішувати", — резюмував Плетенчук.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Українці почали купувати більше автівок: що обирають

     • 245481 переглядiв

    Понад 100 лише якірних мін було знищено з початку війни - ВМС

     • 119521 переглядiв