ukenru
polyuvala-na-boyovi-droni-zsu-vorozhu-informatorku-zasudili-do-12-rokiv-pozbavlennya-voli

"Полювала" на бойові дрони ЗСУ: ворожу інформаторку засудили до 12 років позбавлення волі

 • 249999 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. Інформаторку рф, яка "полювала" на бойові дрони ЗСУ під Авдіївкою і Бахмутом засудили до 12 років позбавлення волі. Про це пише УНН з посиланням на Службу безпеки України.

Деталі

Як зазначається, контррозвідники СБУ затримали зловмисницю у січні цього року. Нею виявилась мешканка селища Іверське Краматорського району, яку минулого літа спецслужба рф дистанційно залучила до розвідувально-підривної діяльності проти України.

Так, за вказівкою окупантів, вона збирала інформацію про місця дислокації та переміщення українських захисників на Бахмутському і Авдіївському напрямках.

Передусім ворожа інформаторка намагалась виявити бойові позиції артилерії, зенітно-ракетних комплексів та бойових дронів ЗСУ. Також агресора цікавили локації українських військових шпиталів, складів з боєприпасами та підрозділів радіо-електронної боротьби.

Повідомляється, що отримані відомості вона передавала ворожому "зв’язковому" з тимчасово окупованої частини Донеччини. Комунікацію підтримували через Телеграм, а передачу розвідданих окупантам здійснювала у вигляді текстових повідомлень і скріншотів в Google Maps з відмітками українських об’єктів. Розвідувальну інформацію загарбники використовували для підготовки нових повітряних ударів по регіону.

Під час обшуку у зловмисниці виявлено мобільний телефон із доказами листування з представником російської спецслужби.

На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисницю винною за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність) та призначив їй покарання у вигляді 12 років позбавлення волі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Однією з перших почала виправдовувати рф за підрив Каховської ГЕС: московській пропагандистці повідомлено про підозру

Українські Національні Новини

Кримінал та НП