polshcha-dopomozhe-u-pidhotovtsi-ukrainskoho-lehionu-na-svoii-terytorii

Польща допоможе у підготовці Українського легіону на своїй території

 • 35033 переглядiв

Польща зобов'язалася проводити базовий військовий вишкіл для Українського легіону на своєму полігоні. Добровольче формування складатиметься з громадян України, набір відбуватиметься через українські консульства.

Польща взяла на себе зобов'язання тренувати на своїй території Український легіон — спеціальне добровольче формування, що складається з громадян України. Про це в етері Польського радіо заявив заступник міністра оборони Польщі Павло Залевський, передає УНН.

Деталі

Залевський пояснив, що цей легіон є добровольчим формуванням, і Польща не має стосунку до пошуку українців для вступу до нього. Набір відбуватиметься через українські консульські установи, а всі добровольці будуть призвані до Збройних сил України на основі українських правил.

У рамках двосторонньої безпекової угоди між Польщею та Україною, Польща забезпечить базовий військовий вишкіл для Українського легіону на одному зі своїх полігонів. Після завершення підготовки, українські солдати повернуться в Україну для виконання своїх завдань на передовій відповідно до українського законодавства.

Залевський наголосив, що угода не накладає на Польщу жодних зобов'язань, які б виходили за межі чинного правового порядку. Він також підкреслив, що українські військовослужбовці матимуть право на повернення до своїх родин після завершення служби.

Раніше міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський повідомив, що кілька тисяч українців, які проживають у Польщі, вже зареєструвалися для вступу в Український легіон. Підготовка першої української бригади з добровольців вже розпочалася.

ФСБ внесла "Російський добровольчий корпус" до списку терористичних організацій12.01.24, 00:17

Популярні

Новини по темі

Ірина Фаріон після замаху померла у лікарні

 • 12243 переглядiв

Начальника ТЦК на Донеччині затримано за вимагання хабаря

 • 29379 переглядiв

Ірині Фаріон провели операцію, лікарі борються за її життя

 • 13647 переглядiв

Росія обстріляла Сумщину 16 разів: 59 вибухів, загибла жінка

 • 28654 переглядiв

Стан Ірини Фаріон критичний – депутат Любомир Мельничук

 • 16411 переглядiв