polscha-zatrimuye-devyatiy-paket-sanktsiy-proti-rf-cherez-zanadto-veliku-kilkist-vinyatkiv-politico

Польща затримує дев'ятий пакет санкцій проти рф через занадто велику кількість винятків - Politico

 • 574910 переглядiв

КИЇВ. 15 грудня. УНН. Польща затримує ухвалення дев'ятого пакету санкцій проти росії, стверджуючи, що він включає занадто багато винятків і виключає деяких олігархів із санкційного списку, пише УНН з посиланням на Politico.

Цитата

«На жаль, деякі країни запропонували виключити зі списку кількох російських олігархів, у тому числі В'ячеслава Кантора», - заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, прибувши на саміт лідерів ЄС у Брюсселі.

«Ми категорично проти цього, – додав він. - Натякати на те, що Польща піде на послаблення санкцій, не вдасться. Ми закликаємо всі держави-члени, особливо Німеччину, Францію та Нідерланди, посилити та розширити санкції».

Деталі

Окремо Польща також блокує пакет із кількох документів, включаючи допомогу Україні обсягом 18 мільярдів євро; план видатків Угорщині після пандемії (у поєднанні із заморожуванням фінансування Угорщини у 6,3 євро через проблеми з верховенством закону); та угоду про мінімальний корпоративний податок.

Поляки хочуть, щоб мінімальний податок, відомий як другий компонент, діяв паралельно з першим компонентом – перерозподілом податкових прав транснаціональних корпорацій залежно від того, де вони одержують прибуток, пише видання.

Це є частиною міжнародної податкової угоди, підтриманого більш ніж 130 країнами, але їх реалізація йде різними шляхами.

Поляки хочуть виключити з пакету другий компонент та розірвати політичний зв'язок у пакеті з допомогою Україні, яку вони підтримують.

«Міжнародні корпорації, звичайно, мають сплачувати податки, але підтримка України – питання моральне та важливе геополітичне. Ми категорично проти того, щоб пов'язувати це з шантажем», - сказав Моравецький.

Новий крайній термін для ухвалення пакету, який блокує Польща, - 15:00 по Брюсселю, повідомили два дипломати.

Нагадаємо

Прибувши на саміт, президент Євроради Шарль Мішель сказав, що налаштований оптимістично, визнаючи, що багато питань ще залишаються невирішеними.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Окупанти хочуть заборонити у Мелітополі гривню

     • 438944 переглядiв

    У Харкові вибухи - мер

     • 780768 переглядiв

    Протягом тижня було збито 22 дрони-камікадзе - Генштаб

     • 357349 переглядiв

    Окупанти завдають ударів по Харківщині - голова ОВА

     • 584808 переглядiв