politico-ultrapravi-hollandski-ta-ispanski-partii-pryiednaiutsia-do-patriotiv-yevropy-orbana

Politico: ультраправі голландські та іспанські партії приєднаються до Патріотів Європи Орбана

 • 88536 переглядiв

Лідери голландських та іспанських ультраправих партій планують приєднатися до нового правого альянсу, який формує прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Ці кроки дозволять Орбану набрати достатню кількість членів, щоб сформувати офіційну нову ультраправу групу в Європейському парламенті — і потенційно підірвуть владу прем'єр-міністра Італії Джорджи Мелоні, яка втратила членів своєї власної групи на користь "Патріотів за Європу" Орбана, зазначає Politico, передає УНН.

Деталі

5 липня нідерландець Герт Вілдерс заявив, що хоче, щоб його Партія за свободу приєдналася до групи "Патріоти за Європу" Орбана.

Лідер іспанської партії "Голос" Сантьяго Абаскаль заявив, що його партія також приєднається до альянсу Орбана, вийшовши з "Європейських консерваторів і реформістів" Мелоні. Потім Абаскаль надіслав Мелоні в соціальних мережах повідомлення з вибаченнями.

Згідно з регламентом Європарламенту, для створення офіційного об'єднання потрібно 23 депутати Європарламенту з семи країн. Орбан виконав першу вимогу, маючи 37 депутатів Європарламенту. А з націоналістичними, антиімміграційними партіями з Угорщини, Австрії, Португалії та Чехії, до яких тепер приєдналися групи з Іспанії та Нідерландів, йому потрібна лише ще одна національна партія, щоб сформувати власну групу в Європарламенті.

Поки що Орбан отримав відмову від польської партії "Право і справедливість". А 5 липня газета FT повідомила, що французьке "Національне об'єднання", партія Марін Ле Пен, також веде переговори про приєднання до альянсу Орбана.

Не сприятиме справі миру: у Білому домі стурбовані візитом Орбана до москви06.07.24, 21:05

Популярні

Новини по темі

На Чернігівщині невідомі повісили на мосту двох собак

 • 22717 переглядiв

Визначилися півфінальні пари Євро-2024

 • 22046 переглядiв

ЗСУ отримали тисячі одиниць техніки - Міноборони

 • 29577 переглядiв