ukenru
planom-realizatsiyi-pasportnogo-ukazu-putin-ne-zaymatimetsya-kreml

Планом реалізації паспортного указу Путін не займатиметься – Кремль

 • 10039 переглядiв

КИЇВ. 29 квітня. УНН. Питання процедур реалізації указу президента Росії Володимира Путіна про видачу паспортів громадян РФ жителям Донбасу будуть вирішені на відомчому рівні. Про це журналістам заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає УНН з посиланням на ТАСС.

"Це план не президента, цим будуть займатися відповідні підрозділи Міністерства внутрішніх справ, яке займається паспортизацією, та інші відомства", - сказав він у відповідь на питання, чи є у Путіна детальний план реалізації його указу.

У зв'язку з цим Пєсков не зміг відповісти на питання, чи будуть нові громадяни РФ, які проживають на Донбасі, платити податки в російський бюджет.

"Багато деталей проясняться по ходу процесу отримання паспортів", - пояснив він.

Також Пєсков заявив, що тема можливого спрощення отримання громадянства Росії для всіх громадян України поки тільки обговорюється, ніяких рішень не ухвалювалося і детальних параметрів поки що немає.

"Поки що рано говорити про такі модальності…" - зазначив Пєсков.

"Президент (президент Росії Володимир Путін) сказав, що це питання в цілому є на порядку денному, про нього думають. Проте, ви знаєте, таких загальних рішень щодо всіх громадян України не ухвалювалося... будь-яких інших деталей поки просто немає", - сказав Пєсков.

Нагадаємо, 24 квітня президент Росії Володимир Путін підписав указ про спрощений порядок отримання громадянства РФ для жителів ОРДЛО.

27 квітня президент Росії Володимир Путін заявив у Пекіні, що Кремль розглядає можливість видачі російських паспортів за спрощеною процедурою всім українцям.

Українські Національні Новини

Політика