pidvodnyi-myslyvets-vyiavyv-u-dnipri-ulamky-shakheda

Підводний мисливець виявив у Дніпрі уламки "Шахеда"

 • 21631 переглядiв

Підводний мисливець виявив на глибині 5 метрів уламки ворожого БПЛА. Водолази-сапери ДСНС підняли рештки дрона типу Shahed з води для подальшого дослідження.

На Київщині чоловік у Дніпрі виявив уламки ворожого ударного безпілотника. Знахідка лежала на глибині п’ять метрів. Про це повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій, пише УНН.

Зазначається, що поблизу Обухівського району місцевий житель - досвідчений підводний мисливець, перебуваючи на глибині п'яти метрів, раптово зіткнувся з великими залізними уламками. Чоловік негайно викликав рятувальників.

"На місце події оперативно прибули водолази-сапери Мобільного рятувального центру швидкого реагування ДСНС України та розпочали обстеження акваторії річки.  

Обстеживши 0,09 га водного простору, фахівці на відстані 1000 метрів від берега виявили уламки російського ударного БПЛА типу Shahed, які вже не становили жодної загрози", - йдеться в повідомленні.

У ДСНС додали, що уламки підняли з води за допомогою спеціального обладнання та доставили на берег для подальшого дослідження.

Додатково

Директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександр Рувін розповів, які типи досліджень під час експертиз ворожих БПЛА та ракет є першочерговими.

"Залежно від конкретних питань, які винесено на вирішення експертами, проводяться виявлення основних характеристик зброї, аналіз металів та матеріалів з яких вона виготовлена, порівняння  з попередніми зразками, за можливості – реконструкція  та інші завдання. Наприклад, використання комп'ютерного моделювання для аналізу траєкторії польоту, можливих місць запуску та характеристик вибуху. Крім того, виявлення серійних номерів, маркувань та інших ідентифікаційних знаків збереженої мікроелектроніки дозволяє проводити ідентифікацію виробників такої продукції", - розповів Рувін.

Популярні

Новини по темі

Підводний мисливець виявив у Дніпрі уламки "Шахеда"

 • 21631 переглядiв