pidrobka-covid-sertifikativ-za-minuliy-tizhden-vidkrili-ponad-80-sprav

Підробка Covid-сертифікатів: за минулий тиждень відкрили понад 80 справ

 • 17004 переглядiв

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. Протягом минулого тижня поліцейські відкрили понад 80 кримінальних проваджень за фактами підроблення результатів ПЛР-тестів та сертифікатів вакцинації від COVID-19. Про це повідомили в пресслужбі МВС, передає УНН.

Деталі

Відзначається, що з них 65 фактів виявили прикордонники під час перевірки документів при перетині державного кордону.

Зокрема, протягом минулого тижня поліцейські провели 20 обшуків і вилучили понад 150 міжнародних свідоцтв про вакцинацію та довідок про проходження ПЛР-тестів, а також 300 порожніх бланків медлабораторій.

Загалом із початку року відкрито понад 800 проваджень за аналогічними фактами. Найбільше – на Волині (212), у Києві (124) та на Закарпатті (85). У 50% розпочатих кримінальних провадженнях особи отримали повідомлення про підозру.

Всього з початку року до суду направлено 95 обвинувальних актів про вчинення понад 300 кримінальних правопорушень.

При цьому в Кримінальному кодексі України передбачена відповідальність і за використання підробленої COVID-документації. В підрозділах дізнання Нацполіції таких кримінальних проваджень зареєстровано 359, з них до суду скеровано 57 обвинувальних актів.

Доповнення

Українські прикордонники за минулі вихідні, 23-24 жовтня, виявили понад 10 COVID-сертифікатів, які мають ознаки підробки.

Нагадаємо

В Україні зафіксовано вже 2,78 млн випадків коронавірусної хвороби COVID-19, приріст за добу, 24 жовтня, - понад 14,6 тисячі, майже на третину менше, ніж днем раніше, однак традиційне зниження на вихідних. Госпіталізовано за добу при цьому 3,9 тисячі осіб, що менше, ніж напередодні.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Журналісти розповіли про маловідомі подробиці смерті Кернеса

     • 35303 переглядiв

    Президентом Узбекистану знову став Шавкат Мірзійоєв

     • 49305 переглядiв