ukenru
pidriv-kakhovskoyi-ges-na-mikolayivschini-zruynovaniy-mist-na-richtsi-ingulets

Підрив Каховської ГЕС: на Миколаївщині зруйнований міст на річці Інгулець

 • 643072 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. Внаслідок російського підриву дамби Каховської ГЕС, через повінь, яка відбулась після цього, було зруйновано міст на річці Інгулець у Єлизаветівці, яка знаходиться у сусідній з Херсонською Миколаївській області. Також повністю затоплений міст в селі Галаганівка у Снігурівському районі Миколаївщини. Про це повідомив голова Снігурівської міської військової адміністрації Іван Кухта у Telegram, пише УНН.

Цитата

"Міст в селі Єлизаветівка зруйновано. В селі Галаганівка повністю затоплений. На даний час відкрите сполучення між Снігурівкою та селами Василівка, Євгенівка, Павлівка та Тамарине”, - написав Кухта.

Також він зазначив, що у Снігурівському районі Миколаївської області вода продовжує прибувати до будинків. Підтоплені 43 городи. Проводиться евакуація мешканців трьох будинків.

Доповнення

Через підрив греблі Каховської ГЕС у Миколаєві, вдень 5 червня, рівень води зріс до позначки 23 сантиметри та більше не підіймався.

Нагадаємо

6 червня 2023 року близько 3:00 російські військові підірвали греблю Каховської ГЕС на Херсонщині.

За прогнозами, рівень води, після підриву дамби Каховської ГЕС, збільшиться ще приблизно на метр за наступні 20 годин, повідомили в Херсонській ОВА.

Українські Національні Новини

Війна