ukenru
pidriv-kakhovskoyi-ges-kiyivschina-gotova-priynyati-zhiteliv-khersonschini

Підрив Каховської ГЕС: Київщина готова прийняти жителів Херсонщини

 • 386807 переглядiв

КИЇВ. 6 червня. УНН. Київська область готова прийняти жителів Херсонщини, які опинилися на затоплених територіях внаслідок підриву росіянами греблі Каховської ГЕС. Про це повідомив голова Київської ОВА Руслан Кравченко на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

Цитата

«Київщина готова прийняти жителів Херсонщини, які опинилися на затоплених територіях внаслідок підриву російськими терористами греблі Каховської ГЕС. Зранку доручив підготувати місця для компактного перебування людей», - написав Кравченко.

За його словами, наразі в області вже готово понад 3000 місць, у тому числі й для маломобільних груп та людей з інвалідністю.

«Також підготовлені: спальники, термоковдри, постільна білизна, розкладачки, посуд тощо. Разом з міжнародними партнерами домовились про надання продуктових наборів», - повідомив Кравченко.

Він зазначив, що Президент України, Уряд, регіони та органи місцевого самоврядування Київщини об’єднали зусилля для підтримки та допомоги всім, хто цього потребує.

«Підрозділи ДСНС у Київській області вже готові за першої вимоги виїхати до постраждалих територій», - додав Кравченко.

Доповнення

Через підрив російськими окупантами Каховської ГЕС у критичній зоні опинилося близько 16 000 жителів правого берега Херсонської області. Поліція та рятувальники допомагають місцевим мешканцям якнайшвидше евакуюватись.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шмигаль: через підрив Каховської ГЕС є загроза затоплення до 80 населених пунктів

Українські Національні Новини

Суспільство