ukenru
pershiy-etap-borotbi-zaversheno-zaraz-trivaye-drugiy-kuleba-pro-garantiyi-bezpeki-dlya-ukrayini

Перший етап боротьби завершено, зараз триває другий: Кулеба про гарантії безпеки для України

 • 177958 переглядiв

КИЇВ. 22 серпня. УНН. Робота щодо напрацювання гарантій безпеки від країн-союзників є експертною, та проводиться у тихому режимі. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, передає УНН.

Цитата

"Зараз йде тиха та академічна робота з напрацювання цих гарантій. І запевняю вас, що вона відбувається з усіма ключовими країнами, від яких ми хотіли б такі гарантії отримати. Але в новини вона не потрапляє, тому що це реально експертна робота зараз", – зазначив міністр.

Деталі

За його словами, перший етап "дипломатичної боротьби" за гарантії безпеки вже завершено. Зокрема, першою метою було переконати країни Заходу в тому, що Україна не може існувати в "вакуумі безпеки" до того, як її приймуть в НАТО. Тому необхідне рішення, яке забезпечить Україні захист від зовнішніх загроз. Країни-партнери прийняли таку логіку.

Кулеба додав, що зараз проходить друга фаза, в ході якої українські дипломати напрацьовують деталі гарантій безпеки.

Доповнення

Глава Офісу Президента Андрій Єрмак сьогодні повідомив, що перший документ щодо міжнародних гарантій безпеки для України може з'явитися вже 29-30 серпня.

Українські Національні Новини

Політика