pentahon-sturbovanyi-viiskovoiu-spivpratseiu-rosii-z-iranom-kndr-i-kytaiem

Пентагон стурбований військовою співпрацею росії з Іраном, КНДР і Китаєм

 • 11864 переглядiв

Пентагон висловив занепокоєння щодо посилення співпраці росії з Іраном, КНДР і Китаєм у сфері озброєнь. Особливо турбує намір рф закуповувати зброю і боєприпаси в цих країнах для війни в Україні.

У Пентагоні занепокоєні посиленням співпраці росії з Іраном, КНДР і Китаєм. Зокрема, через бажання рф закуповувати зброю і боєприпаси в цих країнах для підтримки війни в Україні. Про це заявив прессекретар Пентагону генерал-майор Пет Райдер на пресконференції, передає УНН

Деталі 

На запитання, що  турбує Пентагон у зв'язку з розширенням співпраці в галузі озброєнь між Північною Кореєю і росією та співпрацею Ірану і Китаю з рф Райдер відповів:  "Ми знову уважно стежимо за цими відносинами і справді занепокоєні, особливо в тому, що стосується росії, яка прагне закуповувати зброю і боєприпаси в цих країнах для підтримки своєї війни проти України. Тож ми продовжуватимемо уважно стежити за цим". 

Доповнення 

12 серпня координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що військова співпраця росії та КНДР небезпечна не тільки для України, але й і для Індо-Тихоокеанського регіону. 

Популярні

Новини по темі