ukenru
pentagon-planuye-ogolositi-pro-noviy-paket-viyskovoyi-dopomogi-ukrayini-na-ponad-2-milyardi-dolariv-bloomberg

Пентагон планує оголосити про новий пакет військової допомоги Україні на понад 2 мільярди доларів - Bloomberg

 • 443253 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. Пентагон в п'ятницю має намір оголосити про довгостроковий пакет озброєнь для України з великою кількістю боєприпасів протиповітряної оборони на суму понад 2 мільярди доларів. Про це пише Bloomberg, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що кошти, які будуть виділені в рамках Ініціативи сприяння безпеці України (USAI), підуть на придбання пускових установок і ракет Hawk, а також двох типів удосконалених ракет ППО Patriot.

Як повідомляє джерело, одна з них - це Patriot Advanced Capability Missile-3, або Pac-3, виробництва Lockheed Martin Corp.

Інша називається Guidance Enhanced Missile, або GEM-T, виготовлена Raytheon Technologies Corp. Вона "забезпечує покращену здатність ураження балістичних ракет, крилатих ракет або літаків противника на додаток до ракети PAC-3".

Ініціатива USAI призначена для оплати контрактів з термінами поставки через кілька місяців або навіть років, щоб забезпечити довгострокові потреби країни в безпеці, а не для негайного використання на полі бою.

Нагадаємо

Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі зазначав, що найближчим часом США оголосять про нові пакети допомоги Україні.

Українські Національні Новини

Політика