ukenru
pavodok-na-dnipri-v-mezhakh-kiyeva-narazi-ne-nese-zagrozi-kmva

Паводок на Дніпрі в межах Києва наразі не несе загрози - КМВА

 • 967611 переглядiв

КИЇВ. 22 квітня. УНН. Рівень паводку на Дніпрі в межах Києва наразі не несе загрози, вода в річці спадає з початку тижня, повідомили у КМВА у Telegram, пише УНН.

За попередніми прогнозами Укргідрометцентру, пік весняного водопілля для столиці очікувався сьогодні, 22 квітня.

Цитата

"Поки рівень паводку на Дніпрі в межах Києва не несе загрози промисловим об’єктам і житловим масивам міста. Проте, це не підстава аби втрачати пильність. Влада міста та усі необхідні служби й надалі будуть моніторити ситуацію з водопіллям. Ми готові до можливих надзвичайних ситуацій", - зауважив начальник КМВА Сергій Попко.

Деталі

Станом на 9:30 22 квітня рівень води річки Дніпро у Києві біля моста "Метро" становить 9 308 см. Цей показник на 16 см менше, ніж учора.

"Падіння рівня води в Дніпрі в межах столиці триває від початку тижня. За ці останні дні рівень води впав майже на 50 см", - повідомив Попко.

Продовжується пропуск весняного водопілля через Київську ГЕС. "У Києві утримується підтоплення заплавних територій та низьких ділянок садово-дачної забудови, присадибних ділянок. Аварійних підтоплень по місту Києву не зафіксовано", - зазначив він.

Нагадаємо

В Україні спад весняного водопілля продовжується, але може бути друга хвиля водопілля.

Українські Національні Новини

Київ