papa-rymskyi-znovu-naholosyv-na-neobkhidnosti-doklasty-vsikh-zusyl-dlia-prypynennia-viiny-v-ukraini

Папа Римський знову наголосив на необхідності докласти "всіх зусиль" для припинення війни в Україні

 • 23041 переглядiв

Папа Франциск знову наголосив на необхідності докласти "всіх зусиль" для посередництва і переговорів, щоб покласти край "кривавим конфліктам" в Україні та секторі Газа.

 Папа Римський Франциск знову закликав до миру шляхом переговорів, висловивши співчуття з приводу "кровопролитних конфліктів" в Україні та в секторі Газа. Про це він сказав на щотижневій аудієнції у середу, передає УНН із посиланням на Reuters. 

"Ми ніколи не повинні забувати, що війна - це завжди поразка, ми не можемо продовжувати війну, ми повинні докласти всіх зусиль для посередництва, для переговорів про припинення війни, молімося за це", - сказав понтифік у короткому виступі після закінчення аудієнції, згадавши "мученицьку" Україну та ізраїльсько-палестинський конфлікт.

Доповнення 

Раніше в березні Папа Римський Франциск, говорячи про розв’язану рф війну, заявив, що Україна повинна мати те, що він назвав відвагою "білого прапора" і вести переговори.  

Трохи згодом директор пресслужби Ватикану Маттео Бруні пояснив, що Папа Франциск заявив про "білий прапор" висловивши сподівання на мирне вирішення конфлікту, звертаючись до України як до країни, яка завжди була "мученицею".

У кремлі заявою Папи в черговий раз  поспекулювали, росіяни заявили, що готові до  перемовин, але Київ нібито виступати проти дипломатичного розв'язання ситуації.

Україна ж висловила розчарування заявою Папи Франциска про демонстрацію "білого прапора" та переговори з росією, агресором, наголосивши на необхідності справедливого миру на основі принципів ООН та української Формули миру.

Популярні

Новини по темі

У Харкові пролунав вибух

 • 21490 переглядiв

Глава МЗС України наступного тижня відвідає Індію - Reuters

 • 31523 переглядiв