За його словами, курятина – найбільш популярний і вживаний вид м'яса в Україні.
"Бо курятина найдоступніша у ціні, а ще - її легко готувати. Українці економлять гроші, а тим паче – в умовах розповсюдження коронавірусу. Ажіотажу на курятину поки що немає, є ажіотаж на крупи. Але якщо паніка буде зростати – то українці розберуть курятину, а вже потім всі інші види м'яса", - вважає він.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без антибіотиків і без кліток: найбільший виробник курятини МХП розповів про догляд за птицею
Свинина і яловичина дорожчі, ніж курятина, продовжив експерт.
"Тому ці види м'яса купують менше. Люди економлять кошти", - додав Охріменко.
А ще – в Україні досить популярні курячі субпродукти, говорить експерт. Знову ж таки – через їх доступність у ціні, додав Охріменко.
Як відомо, інфекція коронавірусу не передається через їжу. Але краще обирати герметично запаковане м'ясо. І не на стихійних ринках – а в магазині, рекомендує лікар-інфекціоніст і імунолог Олександр Карловський.
"Бо з таким м'ясом контактувало менше людей. А ще - треба обов'язково піддати м'ясо термічній обробці. Це не тому що коронавірус – це базові умови безпечного харчування", - додав він.