ukenru
palata-predstavnykiv-ssha-pryiniala-rezoliutsiiu-shchodo-vykradennia-ukrainskykh-ditei-rf

Палата представників США прийняла резолюцію щодо викрадення українських дітей рф

 • 21926 переглядiв

Палата представників Конгресу США ухвалила резолюцію, в якій засудила незаконне викрадення росією українських дітей і назвала це спробою знищити наступне покоління України.

Палата представників Сполучених Штатів підтримала резолюцію щодо викрадення українських дітей росією. Про це у Telegram повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак, пише УНН.

Резолюція визначає положення про те, що уряд рф під керівництвом диктатора володимира путіна є відповідальним за незаконне викрадення дітей з України. Відповідні дії офіційно найсуворіше засуджуються,

- йдеться у повідомленні.

Деталі

Також проголошується те, що сприяння незаконному усиновленню суперечить зобов'язанням росії за "Конвенцією про запобігання злочину геноциду та покарання за нього". Країна-терорист намагається знищити покоління українських дітей та підірвати можливість України виростити наступне покоління громадян, а також можливість відбудувати країну після неспровокованої війни, ціллю якої є знищення мови, культури, історії та ідентичності.

Констатується, що вторгнення росії в Україну збільшило ризики того, що діти можуть постраждати від торгівлі та експлуатації людей, дитячої праці, злочинів на ґрунті статі, голоду, фізичної та моральної травм, позбавлення освіти та прихистку, смерті,

- додав Єрмак.

Нагадаємо

Комітет ООН з прав дитини закликав росію припинити примусове вивезення українських дітей та повернути їх до своїх родин. російська влада повинна надати інформацію про точну кількість дітей, вивезених з України, та їхнє місцезнаходження, щоб їх можна було ідентифікувати і повернути.

Майже 2,5 тис. українських дітей незаконно вивезли до Білорусі – розслідування17.11.23, 03:32 • [views_11520]