ostannya-masovana-ataka-po-ukrayini-poshkodzheno-1-blok-tes-na-skhodi-sche-8-na-zakhodi

Остання масована атака по Україні: пошкоджено 1 блок ТЕС на Сході, ще 8 - на Заході

 • 533837 переглядiв

КИЇВ. 17 січня. УНН. У результаті останньої масованої атаки рф по Україні, пошкоджень зазнали 1 блок теплової електростанції на Сході та 8 блоків теплових електростанцій на Заході нашої країни. Про це на засіданні Уряду повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає УНН.

Цитата

“Остання масована атака мала деструктивні наслідки й для української енергетики. Зазнали пошкоджень об’єкти генерації: 1 блок теплової електростанції на Сході та 8 блоків теплових електростанцій на Заході нашої країни. Пошкоджено три магістральні підстанції та одна повітряна лінія”, – сказав прем’єр.

Деталі

За словами прем’єр-міністра, це призвело до зростання дефіциту потужності в енергосистемі, що змушує щодня, починаючи з 15 січня, застосовувати аварійні відключення.

У цілодобовому режимі тривають ремонтні роботи для надходження більше генераторів, трансформаторів та іншого обладнання для ліквідації пошкоджень.

“В енергетичній галузі відчуваємо постійну підтримку іноземних друзів і наших партнерів. Зокрема, за кошти Фонду підтримки енергетики України плануємо закупити енергообладнання на суму понад 100 млн євро”, – додав прем’єр.

За його словами, з останніх надходжень — це 45 електростанцій резервного живлення від Азербайджану та потужні генератори для Чернігівщини, надані Японією.

Доповнення

В Україні зберігається значний дефіцит потужності в енергосистемі, особило у ранкові та вечірні піки. Ліміти споживання областей діють упродовж доби. У шести областях ліміти вже перевищені, застосовуються аварійні відключення.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    “Дні донора МХП” допомогли врятувати майже 2 тисячі життів

     • 1464203 переглядiв

    У білорусь на навчання прибули російські бомбардувальники

     • 397398 переглядiв