ukenru
orkestri-tantsi-i-odin-kandidat-u-byuleteni-yak-u-kndr-prokhodyat-parlamentski-vibori

Оркестри, танці і один кандидат у бюлетені: як у КНДР проходять парламентські вибори

 • 9587 переглядiв

КИЇВ. 10 березня. УНН. Сьогодні, 10 березня, проходять вибори до парламенту КНДР – Верховні народні збори. Про це повідомляє УНН з посиланням на BBC.

Повідомляється, що це другі подібні вибори з часу приходу до влади в КНДР Кім Чен Ина. Вибори у Верховні народні збори КНДР є формальністю. Від кожного виборчого округу, зазвичай, балотується тільки один кандидат, який затверджується правлячою в країні Трудовою партією Кореї.

Крім того, голосування на виборах до парламенту є обов'язковим. Явка на подібних виборах близька до 100%, а підтримка курсу влади – одноголосна.

Таким чином, громадяни повинні демонструвати повну відданість правлячій сім'ї та її нинішньому лідеру.

На виборчій дільниці громадяни КНДР отримують бюлетень з одним ім'ям. У ньому не потрібно нічого відзначати, тому виборці просто беруть папір і кладуть його в урну.

Є також кабіна для голосування, але якщо людина захоче скористатися нею, це відразу ж викличе підозри.

Теоретично, у виборця є можливість викреслити єдиного кандидата в бюлетені, однак це автоматично означатиме, що таким громадянином зацікавляться служби безпеки КНДР.

Після того, як виборець виходить з дільниці, він повинен приєднатися до натовпу, щоб разом з іншими висловити свою радість з приводу виборів.

Традиційно вибори проходять у святковій атмосфері. Вивіски виборчих дільниць прикрашаються паперовими квітами, біля входу зазвичай танцюють місцеві жителі під оркестрову музику.

Нагадаємо, Конституційний суд Молдови офіційно затвердив результати парламентських виборів

Українські Національні Новини

Новини Світу