ukenru
orban-poobitsyav-zberegti-sviy-pidkhid-schodo-viyni-rf-proti-ukrayini-v-2023-rotsi

Орбан пообіцяв зберегти свій підхід щодо війни рф проти України в 2023 році

 • 444437 переглядiв

КИЇВ. 21 грудня. УНН. Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан пообіцяв наступного року зберегти свій підхід щодо війни в Україні й "триматися осторонь". Про це він заявив на підсумковій пресконференції, пише УНН з посиланням на Telex.

Цитата

"Європа вже прямує до війни. Той, хто постачає зброю - по щиколотку у війні, той, хто навчає солдатів - по пояс, той, хто навчає всю воюючу країну, залучений по вуха у неї", - сказав Орбан.

Прем'єр Угорщини назвав "одним з найбільших досягнень" року те, що Будапешту вдалося "триматися осторонь" війни в Україні. За його словами, у цій війні є лише ті, хто програв. З його слів, Європа "страждає від санкцій та стикається з економічною рецесією".

Орбан повідомив, що Угорщина й наступного року "залишиться на лінії зіткнення", але продовжить надавати гуманітарну допомогу біженцям з України.

Нагадаємо

Видання Politico 12 грудня повідомило, що Угорщина добилася від країн ЄС зниження суми, яка потрапляє під заморожування фінансування Будапешта, в обмін на зняття вето з ключових питань, включаючи пакет допомоги Україні на 18 мільярдів євро.

Українські Національні Новини

Політика