ukenru
ombudsmeni-rosiyi-ta-ukrayini-obminyalisya-spiskami-polonenikh-na-zustrichi-u-turechchini

Омбудсмени росії та України обмінялися списками полонених на зустрічі у Туреччині

 • 607138 переглядiв

КИЇВ. 12 січня. УНН. Омбудсмени росії та України обмінялися списками полонених на зустрічі у Туреччині. 23 українці, які вважалися зниклими безвісти, виявилися живими. Про це повідомив уповноважений з прав людини в Україні Дмитро Лубінець, передає УНН.

Деталі

Також він передав російському омбудсмену тетяні москальковій список людей, які перебувають у полоні з 2014 року. Це 158 громадян України, більша частина з яких – представники кримськотатарського народу.

"Прориву немає, але принаймні пішла технічна робота. Обмінюємося списками, інформацією. Щодо зниклих безвісти ми пропрацьовуємо окремо. Є вже випадки, де наші громадяни і герої, які вважалися загиблими, російська сторона підтвердила живими - 23 наших хлопці. Це величезний позитив", – розповів Лубінець.

"Українська сторона підходить до обговорення прагматично і готова до діалогу. У нас на сьогодні вже є конкретні результати і щодо пошуку безвісти зниклих, і щодо взаємного повернення дітей до родин. Я сподіваюся, що цей діалог буде продовжений. Найголовніше, щоб він не був політизований, а був заснований на гуманітарних, правозахисних принципах", – висловилася про зустріч тетяна москалькова. Вона додала, що обидві сторони зацікавлені у продовженні контактів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Омбудсмени України та рф домовилися про обмін 40 полонених

Українські Національні Новини

Політика