ombudsmen-zustrivsya-z-prezidentom-turechchini-obgovorili-povernennya-v-ukrayinu-vazhkoporanenikh-politvyazniv-tsivilnikh

Омбудсмен зустрівся з президентом Туреччини: обговорили повернення в Україну важкопоранених, політв'язнів, цивільних

 • 356969 переглядiв

КИЇВ. 11 січня. УНН. Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець зустрівся з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом у рамках візиту до Анкари. Вони обговорили повернення в Україну важкопоранених військових, цивільних громадян, яких було незаконно затримано окупантами. Про це інформує УНН, посилаючись на Telegram омбудсмена.

Цитата

"Подякував Президенту Ердогану та всьому народу Туреччини за незмінну позицію щодо збройної агресії росії проти України, всебічну підтримку та допомогу", - написав Лубінець.

Деталі

Під час зустрічі з Ердоганом вони обговорили питання щодо свободи політв'язнів "бранців кремля", які були свавільно затримані та ув’язненні росією за начебто "кримінальні злочини на території Криму", а також повернення додому українських важкопоранених військовослужбовці, які наразі знаходяться на території країни-агресора.

Крім цього, обговорили повернення цивільних громадян України, які відбувають великі тюремні терміни з 2014 року на території РФ та на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей та тих, яких було незаконно затримано, і яких утримують у росії від 24 лютого 2022 року.

Також Лубінець та Ердоган звернули увагу на важливості знайти юридичний механізм, який допоможе повернути додому всіх цивільних заручників, які знаходяться у російських тюрмах.

Нагадаємо

Уповноважені з прав людини України Дмитро Лубінець та рф тетяна москалькова зустрілися в Туреччині 11 січня та домовилися про обмін 40 полонених.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Удар рф по перинатальному центрі у Херсоні: є поранена

     • 556019 переглядiв