ombudsmen-uzhe-vidomo-pro-blizko-25-divchat-y-zhinok-zgvaltovanikh-rosiyskimi-okupantami-u-buchi

Омбудсмен: уже відомо про близько 25 дівчат й жінок, зґвалтованих російськими окупантами у Бучі

 • 279845 переглядiв

КИЇВ. 12 квітня. УНН. Під час окупації в підвалі одного будинку в Бучі на Київщині російські окупанти зґвалтували близько 25 дівчат і жінок віком від 14 до 24 років. Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова у коментарі BBC, пише УНН.

Цитата

"Близько 25 дівчат і жінок віком від 14 до 24 років були систематично зґвалтовані під час окупації в підвалі одного будинку в Бучі. Дев'ять з них вагітні", - розповіла Денісова.

Деталі

Денісова зазначила, що російські солдати казали їм, що зґвалтують їх до такої міри, що вони не захочуть сексуального контакту з жодним чоловіком, щоб завадити їм мати українських дітей.

Омбудсмен повідомила, що вони отримують кілька дзвінків на гарячі лінії підтримки, а також отримують інформацію через канали в додатку для обміну повідомленнями Telegram.

"Нам зателефонувала 25-річна жінка, щоб розповісти, що її 16-річну сестру зґвалтували на вулиці на її очах. Вона сказала, що вони кричали: "Це станеться з кожною нацистською повією", коли вони ґвалтували її сестру", - сказала Денісова.

Вона зазначила, що наразі неможливо оцінити масштаби сексуальних злочинів, скоєних російськими військами під час окупації.

"Наразі це неможливо, тому що не всі бажають нам розповісти, що з ними сталося. Більшість з них зараз звертаються за психологічною підтримкою, тому ми не можемо зафіксувати це як злочини, якщо вони не дадуть нам своїх свідчень", – зазначила Денісова.

За її словами, Україна хоче, щоб ООН створила спеціальний трибунал, щоб судити особисто володимира путіна за обвинуваченнями у воєнних злочинах, включаючи зґвалтування.

Доповнення

Денісова повідомляла, що російські нелюди ґвалтують українських дітей на очах у їхніх батьків.

Повідомлялося про випадок, коли російські військові на окупованій території зґвалтували вагітну дівчину та бабусю.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Жертвами вторгнення рф стали вже 186 дітей - Офіс Генпрокурора

     • 126671 переглядiв

    Японія ввела санкції проти дочок путіна та лаврова

     • 191810 переглядiв

    Поїздка Байдена в Україну поки не планується – Білий дім

     • 93900 переглядiв