okupanty-prokhovuiut-spalakh-kholery-v-krymu-tsentr-natssprotyvu

Окупанти проховують спалах холери в Криму - Центр нацспротиву

 • 6121 переглядiв

Хакери отримали доступ до даних про епідемію холери в Криму, яка почалася в червні 2024 року. Медики скаржаться на відсутність засобів захисту та підготовки до боротьби з інфекцією.

Працівники однієї з сімферопольських лікарень написали колективний лист-скаргу на адресу росздоровнагляду, який відкриває деталі про епідемію холери у Криму. Про це повідомили в Центрі нацспротиву. За їх даними, спалах холери, ймовірно, розпочався ще в середині червня 2024 року. Про це повідомляє УНН.

Деталі

Про спалах холери в Криму вдалось дізнатись завдяки отриманню хакерами групи "Кібер Спротив" доступу до даних з електронної скриньки відділу забезпечення лікарськими препаратами так званого "міністерства охорони здоров’я Криму" РОА.

У листі, який направили на адресу відділу лікарського забезпечення, містяться вимоги перевірити та надати документи стосовно відсутності забезпечення препаратами та засобами індивідуального захисту для персоналу лікарень під час "епідемічного розповсюдження холери, починаючи з червня 2024-го по нинішній час". Провести перевірку і надати звіт вимагає росздоровнагляд – спеціальна організація, що наглядає за станом системи охорони здоров’я в рф.

В окупованому Маріуполі можливий спалах холери - міськрада01.07.24, 15:48

Як повідомляється, епідемія зачепила працівників лікарень у Криму, які виявилися абсолютно не готовими до неї. Зокрема, в листі просять уточнити, чи замовляли для персоналу курси підвищення кваліфікації "з профілактики ИСМП (ИСМП – з російської розшифровується як інфекції, пов’язані з наданням медичної допомоги)". Також питають, чому не було в достатній кількості засобів індивідуального захисту.

У листі вказано, що головним місцем прийому пацієнтів з холерою стала Сімферопольська міська лікарня №7. Однак також згадують два міста – Джанкой і Феодосію. Перше розташовано на півночі півострова, друге – на сході, неподалік Керчі.

В Центрі зауважили, що на початку липня російські ЗМІ повідомили про закриття пляжів у Феодосії через прорив колектора і злиття нечистот у море.

Також нагадали, що в травні цьогоріч пішов у відставку керівник "мінздоров’я Криму" костянтин скорупський. Протягом двох місяців "міністерством" керувала в.о. ольга растрігіна, але схоже не виправдала очікувань окупантів. На початку липня керівник РОА ТОТ Криму сергій аксьонов призначив новим "міністром" алєксєя натарова, але судячи зі скарг, і це не виправило ситуації.

У МОЗ розповіли про симптоми холери та як уникнути захворювання20.06.24, 16:52

Популярні

Новини по темі