ukenru
obsye-zafiksuvala-sche-ponad-340-porushen-rezhimu-tishi-na-donbasi

ОБСЄ зафіксувала ще понад 340 порушень режиму “тиші” на Донбасі

 • 13415 переглядiв

КИЇВ. 4 грудня. УНН. Протягом менш ніж двох тижнів спостерігачі моніторингової місії ОБСЄ зафіксували на Донбасі 341 порушення режиму припинення вогню. Про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ станом на 30 листопада, передає УНН.

“Вісімнадцятий тиждень поспіль, відколи 27 липня набрали чинності додаткові заходи з посилення режиму припинення вогню, безпекова ситуація залишалася відносно спокійною. У період із 16 до 29 листопада СММ зафіксувала 341 порушення режиму припинення вогню супроти 468 за попередній двотижневий період”, - сказано в звіті.

Повідомляється також, що місія продовжувала здійснювати моніторинг безпекової ситуації на трьох пілотних ділянках розведення сил і засобів, а також навколо них, не зафіксувавши жодного порушення режиму припинення вогню в межах цих ділянок.

“Тим часом в одному випадку в межах ділянки розведення в районі Петрівського безпілотні літальні апарати (БПЛА) СММ зафіксували людей на колишніх позиціях військового типу, що належать збройним формуванням, і біля них”, - зазначили спостерігачі.

Нагадаємо, з початку поточної доби на Донбасі зафіксовано три ворожих обстріли з артилерійської та снайперської зброї та мінометів, один український військовий отримав поранення через обстріл снайпера.

Українські Національні Новини

Політика