obstril-amiakoprovodu-u-kharkivskiy-oblasti-situatsiya-z-vikidom-amiaku-kontrolovana

Обстріл аміакопроводу у Харківській області: ситуація з викидом аміаку контрольована

 • 700017 переглядiв

КИЇВ. 6 червня. УНН. Ситуація з викидом аміаку в Куп'янському районі після влучання ворожих ракет в аміакопровід наразі контрольована, життю та здоров’ю людей нічого не загрожує. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов у Telegram, пише УНН.

Цитата

"На станції спрацювали запобіжні клапани. Завдяки цьому витік аміаку був відносно незначний. У Масютівці заміри показали 7 нанограмів на кубометр. При безпечних значеннях до 10 нанограмів. У Куп’янську аміаку в повітрі взагалі нема. Загрози для мешканців району та потреби в евакуації немає", - сказав Синєгубов.

Деталі

Глава ОВА поінформував, що вчора, 5 червня, ввечері, одразу після влучання ворожих ракет в аміакопровід неподалік села Западне, був скликаний штаб з ліквідації наслідків техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, до якого увійшли усі місцеві військові адміністрації, Нацполіція, ДСНС та інші служби.

"Одразу були підготовлені евакуаційні автобуси. Адже, у разі великого викиду аміаку, під евакуацію підпадали 10 000 жителів району. В Харкові були підготовлені місця для їх розміщення", - зазначив він.

За словами Синєгубова, хмару з аміаком віднесло вітром у напрямку тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Нагадаємо

Очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що катастрофи через розгерметизацію аміакопроводу внаслідок влучання ворожої ракети не сталось. Спрацювала аварійна запобіжна система. 

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    На Херсонщині вже евакуйовано близько 1,3 тис. людей – ДСНС

     • 904485 переглядiв

    На 6-7 день вода повинна спасти - мер Нової Каховки

     • 1292579 переглядiв