obhovoryly-postachannia-system-ppo-ta-dozvil-nanosyty-udary-po-terytorii-rf-umierov-vystupyv-onlain-na-zasidannia-rady-yes

Обговорили постачання систем ППО та дозвіл наносити удари по території рф: Умєров виступив онлайн на засідання Ради ЄС

 • 18300 переглядiв

Міністр оборони України Рустем Умеров, перебуваючи з робочою поїздкою на фронті, взяв участь в онлайн-засіданні Ради ЄС у закордонних справах і закликав надати додаткові системи протиповітряної оборони, підтримати рішення України завдати удару по території Росії наданою зброєю та розглянути можливість використання заморожених російських активів для закупівлі оборонної продукції для України.

Міністр оборони Рустем Умєров, перебуваючи з робочою поїздкою на фронті, взяв виступив онлайн на засіданні Ради ЄС із закордонних справ за участі міністрів оборони. Міністр закликав надати додаткові системи ППО та підтримати рішення України завдавати наданою зброєю ударів по території рф, а також розглянути можливість використання заморожених російських активів.

Про це Умєров написав на своїй сторінці в Facebook, передає УНН.

Деталі

Як повідомив Умєров, сьогодні, перебуваючи з робочою поїздкою на фронті, взяв участь у онлайн-виступі на засіданні Ради ЄС із закордонних справ за участі міністрів оборони.

Тут найкраще відчуваються усі потреби військових, тож це була добра нагода поінформувати союзників про ситуацію на полі бою фактично "з перших уст" наших захисників. Насамперед нам критично потрібні додаткові системи ППО і ракети до них. Системи Patriot допоможуть утримати російські літаки на дистанції, недостатній для досягнення цілей їхніми керованими авіабомбами

- написав Умєров.

Він також закликав партнерів підтримати рішення України завдавати наданою зброєю ударів по території рф та розглянути можливість використання заморожених російських активів у Європі російських активів для закупівлі оборонної продукції для України.

Наша оборонна промисловість може виробляти більше, але для цього необхідні додаткові кошти. Ми активно оновлюємо бойові підрозділи для посилення Збройних сил. У зв’язку з цим запросив кожну з країн-союзників взяти шефство над однією з таких бригад для її оснащення

- додав Умєров.

Нагадаємо

Місія ЄС з військової допомоги (EUMAM) підготує 60 000 українських солдатів до кінця літа 2024 року, поширивши навчання на морську та повітряну сфери, а Консультативна місія ЄС в Україні (КМЄС) посилить підтримку українських правоохоронних органів на звільнених територіях та відповідних реформ.

Павло Башинський

Політика

    Популярні

    Новини по темі