ukenru
nszu-programa-medgarantiy-zabezpechuye-patsiyentam-bezplatne-kharchuvannya-v-likarnyakh

НСЗУ: програма медгарантій забезпечує пацієнтам безплатне харчування в лікарнях

 • 20903 переглядiв

КИЇВ. 28 квітня. УНН. Програма медичних гарантій забезпечує пацієнтам безплатне харчування в лікарнях в Україні. Про це повідомили у Національній службі здоров'я України, передає УНН.

"Програма медичних гарантій гарантує пацієнтам безоплатне харчування в лікарнях. При наданні медичної допомоги у стаціонарних умовах пацієнт забезпечується харчуванням та перебуванням у лікарні безоплатно. Заклади не мають права встановлювати плату за це", - вказано у повідомленні НСЗУ у Telegram-каналі.

Окрім забезпечення харчуванням усіх госпіталізованих пацієнтів, у межах медичної допомоги у складних неонатальних випадках, як вказано, пацієнта безоплатно забезпечують парентеральним харчуванням. Це дороговартісне харчування, за яке відтепер не потрібно платити, наголосили у НСЗУ.

Також вказано, що у пакет стаціонарної та мобільної паліативної допомоги входить оцінка нутритивного стану та надання нутритивної підтримки.

"НСЗУ також платити медзакладам за лікування пацієнтів з коронавірусною інфекцією за трьома новими пакетами медичних послуг. Для пацієнтів з COVID-19 у критичному стані передбачено безоплатне парентеральне харчування", - додали у службі.

Медзаклади, як повідомляється, мають право встановлювати плату за покращене харчування як додаткову послугу виключно за бажанням пацієнта.

Нагадаємо, у НСЗУ розповіли, чи фінансуватиметься лікування хворих на COVID-19.

Українські Національні Новини

Політика