ukenru
noviy-variant-covid-19-arcturus-viklikaye-noviy-simptom-mozhna-splutati-z-alergiyeyu

Варіант Covid-19 Arcturus викликає новий симптом. Можна сплутати з алергією

 • 1343862 переглядiв

КИЇВ. 27 квітня. УНН. Субваріант XBB.1.16, відомий як Arcturus, був внесений ВООЗ до списку варіантів, що знаходяться під моніторингом. Симптоми Arcturus відрізняються від попередніх підваріантів. Про це УНН пише з посиланням на CBS News.

Деталі

XBB.1.16 є нащадком рекомбінантного XBB, який є сумішшю двох ліній BA.2. У соціальних мережах цей варіант отримав назву Arcturus, як найяскравіша зірка у північній півкулі.

Він був виявлений в Індії раніше цього року і поширився на 29 інших країн, включаючи США.

"Мутація, яка робить його трохи трансмісивнішим, трохи заразнішим", - сказав лікар Неха Нарула зі Stanford Health Care.

Лікар Нарула повідомив, що вони спостерігають сплеск захворюваності дітей. Лікар додав, що хороша новина полягає в тому, що варіант не викликає серйознішого захворювання.

"Коли справа доходить до симптомів, ми все ще бачимо такі речі, як біль у горлі, кашель, пропасниця, але новий симптом, про який говорять люди, - це симптом кон'юнктивіту. Це відбувається і в дорослих і дітей", - повідомив Нарула.

"З попереднім штамом ми спостерігали більше застуд та лихоманки, кашлю, навіть головного болю, кон'юнктивіт був не такий поширений. З цим конкретним штамом ми спостерігаємо це частіше й у більшої кількості пацієнтів".

З огляду на те, що зараз сезон алергії і є інші віруси застуди, які можуть викликати кон'юнктивіт, це може трохи збивати з пантелику.

"Тому, якщо ви не були захищені вакцинами чи бустерами, зробіть це. Але якщо у вас є деякі з цих симптомів, сльозові очі, червоні сверблячі очі або інші симптоми застуди, особливо зараз з цим новим варіантом, не списуйте це на алергію, зробіть тест на Covid і поговоріть зі своїм лікарем, щоб він міг дати вам додаткові рекомендації щодо лікування", - сказав лікар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Таїланд повідомив про першу у світі смерть від нового Covid-варіанту Arcturus. Виявлено новий симптом

Українські Національні Новини

Новини Світу