nova-systema-oplaty-pratsi-derzhsluzhbovtsiv-ta-optymizatsiia-ministerstv-v-ukraini-startuie-reforma-derzhavnoho-upravlinnia

Нова система оплати праці держслужбовців та оптимізація міністерств: в Україні стартує реформа державного управління

 • 23436 переглядiв

У 2024 році в Україні стартує реформа державного управління та запрацює нова система оплати праці держслужбовців на основі класифікації посад. Про це повідомляє Урядовий портал, передає УНН.

Деталі 

Зазначається, що завдяки реформам 70% зарплати становитиме посадовий оклад, а 30% – премія.

Крім того, реформа має оптимізувати робочі процеси в 14 міністерствах. Також очікується комплексна оцінка стану справ у системі державного управління. та самодіагностика та функціональний аудит міністерств та ЦОВВ.

Разом з тим набрав чинності закон "Про адміністративну процедуру". Він встановлює уніфіковані та прозорі правила взаємодії держави з громадянами і бізнесом.

В уряді наголошують, що вже понад 3 тисячі держслужбовців, місцевих посадовців, суддів, працівників ЦНАПів пройшли навчання щодо його виконання.

Реформи України "глибоко вражають" - Урсула фон дер Ляєн29.11.23, 15:10

Також проведено всі підготовчі роботи та розроблено необхідне документальне забезпечення задля запровадження грейдової системи оплати праці держслужбовців у 2024 році: оклад - 70%, премія - не більше 30% від окладу.

Разом з тим створена нормативна база класифікації посад держслужби. До системи управління людськими ресурсами в державних органах (HRMIS) підключено 761 держустанову.

Нагадаємо

Уряд схвалив дорожню карту реформування управління публічними інвестиціями, що спрямовано на виконання структурного маяка МВФ.

Ця дорожня карта, як вказано, є рамковим документом, що розроблений з урахуванням рекомендацій Світового банку та МВФ, кращих європейських практик, а також потреб у швидкому відновленні і післявоєнній відбудові.

Освітня реформа допоможе збільшити кількість кваліфікованих ІТ-спеціалістів – Федоров25.10.23, 14:59 • [views_107400]

Володимир Омельченко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Міжнародні резерви України за рік зросли на 42%

     • 21666 переглядiв

    В Україні тестують універсального бойового робота D-21-11

     • 21661 переглядiв

    Україна очікує зростання експорту на 9% у 2024 році

     • 23582 переглядiв