norvehiia-nadaie-dva-litaky-f-16-ta-instruktoriv-dlia-navchannia-ukrainskykh-pilotiv-v-danii

Норвегія надає два літаки F-16 та інструкторів для навчання українських пілотів в Данії

 • 32298 переглядiв

Норвегія надсилає два літаки F-16 та інструкторів для підготовки українських пілотів у Данії, наголошуючи на важливості довгострокової підтримки.

Норвегія відправить 2 винищувачі у Данію, для забезпечення тренувальної місії українських пілотів. Про це повідомляє УНН, із посиланням на TV2 Nyheder та Reuters.

Деталі

Міністр оборони Норвегії Бйорн Арілд Грам відвідає авіабазу Боде, де сьогодні готуються до відправки на авіабазу Скайдструп в Данії два норвезькі літаки F-16. Також повідомляється, що у навчальній програмі, українським пілотам допоможуть десять інструкторів з Норвегії, - згідно з інформацією Reuters, фахівці вже прибули у Данію.

Перше відрядження в новому році - до "азовців": голова МВС показав відео з Денисом "Редісом" Прокопенком03.01.24, 11:50

За словами Бйорна Арілда Грама, підтримка України у створенні сучасної винищувальної авіації є важливим і довгостроковим завданням, до якого долучається низка членів Альянсу і партнерів.

У цій надзвичайній ситуації у сфері політики безпеки дуже важливо, щоб ми продовжували підтримувати Україну. Ми повинні планувати війну, яка може бути тривалою

- каже міністр оборони Норвегії.

Нагадаємо

Перша група українських пілотів пройшла базову підготовку у Королівських ВПС Великої Британії перед навчанням керуванню винищувачами F-16 у Данії, повідомили у вівторок у Міноборони Великої Британії

Матеріал висмоктаний з пальця: Ігнат про новину Newsweek щодо перебування F-16 в Україні27.12.23, 21:13

Ігор Тележніков

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    На Бельгію обрушилися сильні дощі, є жертва

     • 25415 переглядiв

    Землетрус у Японії забрав життя вже 64 людей

     • 26036 переглядiв