nimechchyna-zaklykaie-hromadian-terminovo-pokynuty-livan-cherez-zahrozu-bezpetsi

Німеччина закликає громадян терміново покинути Ліван через загрозу безпеці

 • 93843 переглядiв

МЗС Німеччини рекомендує громадянам залишити Ліван через загострення ситуації на кордоні з Ізраїлем. Уряд попереджає про можливу ескалацію конфлікту та закликає скористатися комерційними рейсами для евакуації.

Через загострення безпекової ситуації в Лівані, зокрема в прикордонних районах з Ізраїлем, Німеччина терміново рекомендує своїм громадянам покинути країну. Про це повідомляє Міністерство закордонних справ Німеччини, передає УНН.

Деталі

Уряд Німеччини видав термінове попередження своїм громадянам залишити Ліван через значне погіршення безпекової ситуації в регіоні. У повідомленні зазначається, що військові зіткнення в прикордонній зоні між Ліваном та Ізраїлем останніми тижнями загострилися. З 8 жовтня 2023 року Хезболла та інші збройні групи обстрілюють Ізраїль з території Лівану.

Особливе занепокоєння викликають південні райони Лівану, включаючи південні міські райони Бейрута та долину Бекаа. Наразі не виключається можливість подальшої ескалації конфлікту, що може призвести до припинення авіасполучення через аеропорт імені Рафіка Харірі.

У зв'язку з напругою в регіоні також можливі демонстрації та заворушення. Громадянам Німеччини рекомендують уникати великих скупчень людей, мітингів та демонстрацій. У разі виявлення пострілів, радять негайно знайти укриття.

МЗС Німеччини закликає громадян скористатися доступними комерційними рейсами для евакуації та зареєструватися в списку кризової готовності. Громадян також попереджають про неможливість в'їзду до Туреччини наземним транспортом із Сирії, і що посольство Німеччини не може надати консульську підтримку в Сирії.

"Ізраїль скористається своїм правом і відповість на масове вбивство": речник МЗС Ізраїлю попередив Ліван про загрозу "руйнівної війни"28.07.24, 13:00

Популярні

Новини по темі

Лісова пожежа в Канаді: евакуйовано 25 000 осіб

 • 16711 переглядiв

На Херсонщині чоловік отримав важкі травми через атаку БпЛА

 • 27930 переглядiв

У Києві спалили медичний евакуаційний автомобіль

 • 23975 переглядiв