nimechchyna-za-dva-roky-zapovnyt-zapasy-taurus-yakshcho-peredast-yikh-ukraini-zmi

Німеччина за два роки заповнить запаси Taurus, якщо передасть їх Україні - ЗМІ

 • 40684 переглядiв

Якщо Німеччина передасть Україні ракети дальнього радіусу дії Taurus, то на поповнення запасів ФРГ піде близько двох років.

У разі, якщо Німеччина все ж таки передать Україні ракети дальньої дії, виробництво нових Taurus займе близько двох років. Про це повідомляє УНН з посиланням на Financial Times.

Деталі 

Як пише видання, виробничі лінії простоюють,  востаннє вони працювали 2019 року на замовлення уряду Південної Кореї. На заводах у баварському місті Шробенхаузен проводять тільки модернізацію проданих ракет. За оцінками аналітиків, кожна ракета коштує близько 1,5 млн євро залежно від розміру замовлення.

Керуючий директор Taurus Systems Йоахім Кнопф у січні заявив, що виробництво Taurus може бути відновлено "в найкоротші терміни" за умови наявності замовлення. Проте, за оцінками аналітиків, виробництво нових ракет Taurus займе близько двох років.

Польський посол сподівається на "сміливість" канцлера Шольца в питанні Taurus15.03.24, 13:55

Як пише видання, неможливо відразу збільшити або відновити виробництво крилатих ракет. Виробничий ланцюжок повинен буде збільшити випуск або відновити виробництво деталей, але все це вимагає часу. 

Будь-які ракети, відправлені в Україну, найімовірніше, будуть узяті із запасів Бундесверу, що налічують близько 600 ракет Taurus.  Втім за підрахунками наукового співробітника Університету Осло Фабіана Хоффмана тільки половина з них перебуває в робочому стані. 

Доповнення 

Канцлер Німеччини Олаф Шольц відмовляється передавати Україні Taurus, заявляючи, що війська його країни доведеться відправити в Україну для обслуговування ракет. А це призведе до ескалації конфлікту. Берлін також побоюється ескалації, якщо Київ завдасть удару по цілях у росії або по Кримському мосту. 

Артилерія та ППО: Зеленський передав Шольцу пріоритетні потреби Сил оборони14.03.24, 17:41

Популярні

Новини по темі

Дохід росії від експорту нафти у лютому зріс на 12% - звіт

 • 30935 переглядiв

Україна отримає від Швеції гідроцикли берегової охорони

 • 26227 переглядiв