nimechchina-posilit-kontrol-na-kordoni-z-polscheyu-ta-chekhiyeyu-cherez-napliv-migrantiv

Німеччина посилить контроль на кордоні з Польщею та Чехією через наплив мігрантів

 • 269277 переглядiв

КИЇВ. 28 вересня. УНН. Цього тижня Німеччина запровадить новий контроль на кордоні з Польщею та Чехією. Про це оголосив у середу міністр внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер, зазначивши, що потрібно зробити більше для захисту крихкої системи відкритих кордонів Європейського Союзу, пише Reuters, передає УНН.

Деталі 

Згідно з офіційними даними, за перші сім місяців 2023 року в Німеччині кількість перших запитів на надання притулку зросла на 78%. За даними поліції, у серпні кількість зареєстрованих незаконних перетинів кордону з Німеччиною досягла 14 701, що на 66% більше, ніж у тому ж місяці минулого року.

«Якщо нам не вдасться краще захистити зовнішні кордони..., то відкриті кордони всередині ЄС будуть під загрозою», — сказала Ненсі Фезер журналістам у Берліні.

За її словами, нові заходи будуть спрямовані на контрабандистів людей, які, за її словами, сприяли пропуску чверті мігрантів, які в'їжджають до Німеччини.

«Ми хочемо запобігти ухильним переміщенням контрабандистів за допомогою гнучкого та мобільного контролю в місцях, що змінюються», — сказала вона, додавши, що заходи будуть запроваджені спільно з Польщею та Чеською Республікою.

Чеська поліція посилила вибіркові перевірки на кордоні зі Словаччиною, а також на автомагістралях до Німеччини, заявив президент чеської поліції Мартін Вондрасек.

Доповнення

Німеччина планує вдвічі скоротити федеральну допомогу, яку вона виділяє штатам для покриття витрат на прийом та інтеграцію біженців наступного року в рамках скорочення бюджету на тлі стрімкого зростання інфляції після років чималих витрат.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Вчені наблизилися до розгадки таємниці антиматерії - ВВС

     • 316324 переглядiв

    Польща вимагає екстрадиції ветерана СС Галичина

     • 4540998 переглядiв

    На Черкащині працює ППО - ОВА

     • 1283710 переглядiв

    Польща подасть заявку на проведення Олімпіади 2036 року

     • 351538 переглядiв