niderlandy-vydilyly-miliard-yevro-na-viiskovu-dopomohu-ukraini-ta-400-mln-yevro-na-vidnovlennia-zelenskyi

Нідерланди виділили мільярд євро на військову допомогу Україні та 400 млн євро на відновлення - Зеленський

 • 17927 переглядiв

Нідерланди виділили один мільярд євро на військову допомогу Україні та 400 мільйонів євро на відновлення, про що йшлося під час телефонної розмови між прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте та президентом України Володимиром Зеленським.

Нідерланди виділили ще мільярд євро на військову допомогу Україні й 400 млн євро на відновлення, повідомив прем’єр-міністр країни Марк Рютте в телефонній розмові з Президентом Володимиром Зеленським, передає УНН із посиланням на Telegram-канал голови держави. 

Щойно у телефонній розмові Прем’єр-міністр Марк Рютте повідомив, що Нідерланди виділили ще мільярд євро на військову допомогу Україні й €400 млн на відновлення. Це додатково до зобов’язань у межах нашої двосторонньої безпекової угоди. Дякую, Марку, дякую, нідерландський народе! Це взірцевий приклад підтримки України

- написав Президент.

Також, як Зеленський повідомив, що обговорив з Рютте спільну роботу з партнерами над пришвидшенням постачання снарядів для артилерії, амуніції й систем ППО. Зеленський подякував Рютте за результативну конференцію Justice for Ukraine у Гаазі та запуск за її підсумками Реєстру збитків. Також розповів про підготовку Саміту миру у Швейцарії й запросив Нідерланди приєднатися. 

Як додав Президент, лідери також обговорили необхідні зусилля, щоб цей захід підтримало якнайбільше країн.

Нідерланди закуплять для України боєприпаси для F-16 на понад 150 млн євро20.03.24, 23:38

Популярні

Новини по темі