niderlandy-nadadut-ukraini-materialy-dlia-f-16-na-80-mln-yevro-ta-rakety-klasu-povitria-povitria

Нідерланди нададуть Україні матеріали для F-16 на 80 млн євро та ракети класу "повітря-повітря"

 • 14959 переглядiв

Нідерланди виділять 80 млн євро на матеріали для обслуговування українських F-16 та поставлять ракети "повітря-повітря". Допомога включає запчастини, інструменти та обладнання для підтримки винищувачів.

Нідерланди нададуть матеріали для технічного обслуговування та підтримки українських літаків F-16 на 80 мільйонів євро. Крім того, Амстердам  поставить ракети класу "повітря-повітря", які винищувачі можуть використовувати для захисту повітряного простору України. Про це заявив міністр оборони країни Рубен Брекельманс на засіданні Контактної групи з питань оборони України, передає УНН із посиланням на пресслужбу міністерства оборони Нідерландів. 

F-16 потребують підтримки та запасних частин. Без цього вони не літають. Нідерланди постачають матеріали на суму 80 мільйонів євро. Крім великої кількості запчастин, це генератори, невеликі автомобілі, необхідні матеріали для технічного обслуговування, спеціалізовані інструменти та драбини. Ракети "повітря-повітря" дозволяють Україні збивати ворожі літаки з неба

- заявив Рубен Брекельманс.

Міністр нічого не сказав про кількість ракеті. "Це пов'язано з оперативною безпекою", - пояснив він.

Про те, коли закуплені матеріали надійдуть в Україну, Брекельманс також не повідомляє. Однак планують передати допомогу "якомога швидше".

Канада анонсувала новий пакет військової допомоги Україні: що передадуть06.09.24, 15:18

Тетяна Краєвська

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Суд продовжив Шуфричу арешт до 4 листопада

     • 11517 переглядiв

    Віктор Микита отримає посаду в ОП - журналіст

     • 11613 переглядiв

    Українські пілоти прибули до Канади для навчання на F-16

     • 15054 переглядiв