nichoho-ne-znaideno-polshcha-ne-prypyniaie-poshuky-imovirnoho-rosiiskoho-drona

"Нічого не знайдено": Польща не припиняє пошуки імовірного російського дрона

 • 16899 переглядiв

У Польщі продовжують шукати невідомий повітряний об'єкт, що зник з радарів під час атаки рф на Україну. Пошуки продовжаться у вівторок.

Минуло вже вісім днів пошуків невідомого повітряного об'єкта, який прилетів до Польщі під час атаки рф на Україну і зник з радарів у гміні Тишівці у Люблінському воєводстві Польщі, пошуки вирішили продовжити у вівторок, пише УНН з посиланням на RMF24.

Деталі

Заступник прессекретаря Оперативного командування видів збройних сил (DORSZ) майор Єва Злотницька повідомила, що у понеділок близько 150 солдатів Сил територіальної оборони країни шукали невідомий повітряний об'єкт. Пошуки велися у районі на схід від міста Комарув-Осада Замостського повіту.

"Восьмий день пошуків завершився негативним результатом. Нічого не було знайдено. Оперативний командувач Збройних сил Польщі ухвалив рішення у вівторок продовжити наземні пошуки", - повідомила майор Злотницька.

З минулого понеділка молдати територіальної оборони за підтримки кінних підрозділів та безпілотних літальних апаратів перевіряли райони Томашівського, Грубешівського та Замостського повітів.

"Військові не виключають, що об'єкт міг не впасти в Польщі, а пролетіти далі або повернути назад, проте радіолокаційні системи не змогли це помітити", - зазначає видання.

Доповнення

У четвер оперативний командувач Збройних сил Польщі генерал Мацей Кліш повідомив, що район ймовірного обвалення об'єкта повністю обшуканий за допомогою військових гелікоптерів і вирішив призупинити пошуки з їх використанням. Він також вирішив, що наземні пошуки об'єкта продовжаться як мінімум до 2 вересня.

Імовірно, безпілотник зайшов на територію Польщі в понеділок, 26 серпня, о 6.43 за місцевим часом поблизу українського міста Червоногород. Об’єкт зник на радарах у гміні Тишівці.

Пізніше речник DORSZ підполковник Яцек Горишевський вказав, що траєкторія польоту, швидкість і висота, на якій рухався об’єкт, дозволяють припустити, що це був безпілотний літальний апарат, наприклад типу "Шахед", який росіяни використовували під час атаки на Україну.

Юлія Шрамко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Атлетка Ботурчук здобула бронзу на Паралімпіаді-2024

     • 91611 переглядiв

    У Херсоні сталися перебої зі світлом через ворожі обстріли

     • 20305 переглядiв