ukenru
netaniakhu-vyhraie-vid-tryvaloi-viiny-na-blyzkomu-skhodi-zmi

Нетаньяху виграє від тривалої війни на Близькому Сході - ЗМІ

 • 47344 переглядiв

Нетаньяху може отримати політичну вигоду від продовження війни на Близькому Сході, оскільки це може відтермінувати його ув'язнення за звинуваченнями в корупції.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху може отримати політичну вигоду від тривалої війни на Близькому Сході, заявила Тріта Парсі з Інституту відповідального державного управління Квінсі у Вашингтоні, округ Колумбія. Таку заяву після атак Ірану на Ізраїль у суботу в етері CCTVplus  зробив аналітик Тріта Парсі, виконавчий віцепрезидент Інституту відповідального державного управління у Квінсі. Його слова цитує УНН.

Наразі Нетаньяху робив усе можливе, щоб відмовитися від припинення вогню, як і президент Байден. Реальність така, що цілі Байдена та Нетаньяху тут повинні бути різними. Але Байден поступився Нетаньяху протягом останніх семи місяців. І Нетаньяху зацікавлений у розширення війни та продовження війни, тому що коли ця війна закінчиться, закінчиться і його політична кар’єра, і це буде також момент, коли його тюремне ув’язнення, швидше за все, почнеться, тому він не зацікавлений у фактичній деескалації, дипломатії або припинення вогню. І питання в тому, що якщо це інтереси Сполучених Штатів, то в якийсь момент Байден повинен поставити інтереси США вище інтересів Ізраїлю та Нетаньяху.

- переокнаний Парсі.

Деталі

Парсі, який також є засновником Національної ірансько-американської ради, зазначив, що адміністрація Байдена постійно підтримує шестимісячну облогу Ізраїлю в секторі Газа, незважаючи на зацікавленість США в досягненні миру в регіоні.

У суботу прессекретар Пентагону Пет Райдер заявив у своїй заяві, що міністр оборони США Ллойд Остін розмовляв телефоном з міністром оборони Ізраїлю Йоавом Галлантом, щоб обговорити "термінову загрозу" на Близькому Сході, підтвердивши свою непохитну підтримку оборони Ізраїлю.

Нетаньяху відкидає заклики американських політиків провести дострокові вибори в Ізраїлі18.03.24, 10:23 • [views_0]

Нагадаємо

Іран запустив близько 300 безпілотників, балістичних і крилатих ракет у бік Ізраїлю ввечері ввечері в суботу у відповідь на атаку Ізраїлю на консульство Ірану в Дамаску 1 квітня, в результаті якої загинули сім офіцерів Вартових Ісламської революції, у тому числі два високопоставлені командири.

Ізраїль стверджує, що перехопив близько 99 відсотків снарядів і безпілотників запущених по їхній країні.

Ізраїль продовжує цілеспрямований рейд з ліквідації терористів у Секторі Газа14.04.24, 17:48 • [views_0]

Додатково

Майже три роки над прем'єр-міністром Ізраїлю Нетаньяху "висить" судовий процес. Йлму закидають корупцію та хабарництво. Однак, наприкінці червня повідомлялось, що судді вважають обвинувачення висунуте проти прем'єра, важкодоказовим. У жовтні 2019 року його адвокати заявили, що отримали експертний юридичний висновок, згідно з яким він має право приймати подарунки від близьких друзів.

Наразі вважається, що цей судовий розгляд, включно з можливими апеляціями, навряд чи закінчиться раніше 2028-2029 років. А враховуючи війну у Ізраїлі цей судовий розгляд може затягнутись ще на довший термін.