ne-mozhna-kupatisya-ta-prodavati-ribu-z-tikh-mists-de-bulo-pidtoplennya-kim-pro-situatsiyu-na-mikolayivschini

"Не можна купатися та продавати рибу з тих місць, де було підтоплення": Кім про ситуацію на Миколаївщині

 • 902953 переглядiв

КИЇВ. 12 червня. УНН. У Миколаївській області щодоби проводиться забір води по різних точках для її перевірки через підрив Каховської ГЕС. Ситуація по кишкових паличках – погіршилася. Тому зараз буде заборонено купання скрізь, поки ситуація не стабілізується. Про це повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Щодоби роблять забір води у різних точках. Ситуація по хлоридах поліпшилась навіть, по кишковим паличкам погіршилась. Тому зараз буде заборона на купання скрізь, поки ситуація не стабілізується. Я звертаюсь до людей: не можна купатися, не можна продавати рибу з тих місць де було підтоплення", - сказав Кім.

Водночас Кім зазначив, що в Баштанському районі на Миколаївщині було підтоплено 9 артезіанських свердловин.

«Одна, яка зараз, окрім підвозу, подає воду в місто – там проби добрі, все в нормі. В районі підтоплення, там де був розлив, в нас не було кладовищ, скотомогильників, захоронення агрохімікатів чи будь-яких складів. Тому маю надію, що впродовж тижня ситуація вирівняється», - розповів Кім.

Нагадаємо

Після підриву росіянами Каховської ГЕС у Миколаївській області загинуло 2 людини. Також було евакуйовано 982 людей в межах однієї громади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Миколаївщині рівень води продовжує спадати: місцями зменшився ще на 147 сантиметрів

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Україна отримає ще п'ять батарей Patriot - ЗМІ

     • 3003559 переглядiв

    Після підриву Каховської ГЕС відомо про 10 загиблих - МВС

     • 593139 переглядiв