nazemni-ukryttia-ta-ukriplennia-budivel-shmyhal-rozpoviv-pro-posylennia-bezpeky-v-ukrainskykh-shkolakh

Наземні укриття та укріплення будівель: Шмигаль розповів про посилення безпеки в українських школах

 • 30884 переглядiв

Прем'єр-міністр Шмигаль провів нараду щодо укриттів у школах. Міністерства підготували пропозиції для облаштування безпечних наземних укриттів та укріплення будівель шкіл для підвищення безпеки учнів.

Напередодні початку нового навчального року в Україні активно розроблять низку рішень, що дозволять посилити захищеність освітнього процесу. Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, передає УНН.

Деталі

Очільник уряду провів нараду щодо укриттів у школах з МОН, МВС, Мінінфраструктури, Мінфіном, ДСНС та військовими.

Наша мета — створити умови, щоб якнайбільше учнів отримали змогу навчатися очно. Питання укриттів у школах порушувалося під час Конгресу місцевих і регіональних влад при Президентові України. На попередній нараді було дано низку доручень. Сьогодні заслухав інформацію міністрів щодо підготовки інженерно-технічних рішень у закладах освіти, які дозволять забезпечити фізичний захист дітей

- заявив Шмигаль. 

За його словами, міністерства підготували пропозиції, які дадуть можливість облаштувати безпечні наземні укриття. На нараді зокрема заслухали також пропозиції щодо укріплення будівель шкіл для підвищення їхньої безпеки загалом.

Прем'єр підкреслив, що наразі МВС та МОН активно співпрацюють з керівниками областей. Громади також мають включатися в роботу, адже це насамперед і про їхню безпеку, про безпеку наших дітей.

Нагадаємо

Президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні заявив, що на урядовому рівні готуються рішення, щоб уже цієї осені більше українських дітей змогли навчатись у школах не онлайн, а нормально

Популярні

Новини по темі

У Непалі впав гелікоптер, п'ять людей загинули - ЗМІ

 • 17121 переглядiв