naybilsha-perepona-dlya-rozvitku-svitovoyi-atomnoyi-energetiki-tse-rosiya

Найбільша перепона для розвитку світової атомної енергетики це росія

 • 288230 переглядiв

КИЇВ. 28 вересня. УНН. Найбільшою загрозою для розвитку сучасної атомної енергетики є не природні катаклізми чи техногенні недосконалості, а свідомі дії однієї з держав, що володіє ядерними технологіями, — росії. На цьому наголосив міністр енергетики України Герман Галущенко під час свого виступу на Першій урядово-промисловій конференції Roadmaps to New, що нині триває у Парижі. Галущенко також зазначив, що за консолідації міжнародного співтовариства є шанс зупинити російську федерацію, що нині погрожує ядерній та радіаційній безпеці всього світу, передає УНН.

Цитата

“Я переконаний, що всі разом ми переможемо у цій війні з росією. Ми більше не дозволимо росії маніпулювати цінами, тиснути на інші країни і стримувати наше майбутнє, наш „зелений“ перехід. Вони атакують не тільки Україну і нашу енергосистему, вони атакують цілі „зеленого“ переходу, і я впевнений, що всі разом ми виграємо цю війну”, — резюмував Герман Галущенко.

Деталі

Очільник Міненерго подякував міжнародним партнерам за підтримку українського енергосектору і готовність допомогти пройти майбутню зиму в режимі російських атак на об’єкти енергетичної інфраструктури. А також за підтримку кандидатури України, як члена Ради керуючих МАГАТЕ.

Новий статус дозволить українській стороні донести до світової громадськості інформацію про реальну ситуацію на ядерних об’єктах України в умовах російської військової агресії. Зокрема, щодо окупованої рф найбільшої в Європі атомної електростанції — Запорізької АЕС, а також про регулярні обстріли об’єктів енергетичної інфраструктури, які заживлюють атомні електростанції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна увійшла до складу Ради керуючих МАГАТЕ на 2023–2025 роки — Зеленський

Герман Галущенко закликав держави-учасниці конференції підтримати ініціативу щодо створення міжнародної місії, що оцінить стан ЗАЕС після деокупації й готовність станції до повернення в експлуатацію.

“Це випробування для нашого спільного майбутнього, бо навіть найменший інцидент на ЗАЕС, який, як я сподіваюся, ніколи не станеться, може драматично вплинути на розвиток атомної енергетики у світі. Без вирішення питань, як забезпечити гарантії дотримання правил ядерної безпеки і знаходження нових правил, як його дотримуватись у майбутньому, буде важко реалізувати плани розвитку атомної галузі на базі сучасних технологій”, — зазначив міністр.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    У США почалися слухання щодо імпічменту Джо Байдена

     • 506567 переглядiв

    29 вересня: Всесвітній день серця, День отоларинголога

     • 478450 переглядiв

    Укргазвидобування запустило 5 нових газових свердловин

     • 252068 переглядiв