natspolitsiia-vidkryla-vzhe-blyzko-9-tysiach-kryminalnykh-provadzhen-proty-ukhyliantiv-klymenko

Нацполіція відкрила вже близько 9 тисяч кримінальних проваджень проти ухилянтів - Клименко

 • 20603 переглядiв

В Україні відкрито близько 9 000 кримінальних справ за ухилення від призову, з яких 2 600 направлено до суду.

Національна поліція України відкрила вже близько дев'ять тисяч кримінальних проваджень за фактами ухилення від мобілізації. Про це в ефірі телемарафону заявив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко, передає УНН.

Деталі 

Він пояснив, що спочатку у ТЦК СП повинні скласти протокол про адміністративне правопорушення щодо ухилянта. Згодом, якщо ця людина змінює місце проживання і ухиляється від мобілізації та служби у ЗСУ, то працівники ТЦК звертаються до Національної поліції.

ТЦК повідомляє про це органи Національної поліції і Національна поліція в рамках кримінального провадження розслідує такі факти (ухилення від мобілізації - ред.) На сьогодні близько 9 тисяч кримінальних проваджень (відкрито - ред.). 2600 таких матеріалів направлено до суду. Це стаття 336 Кримінального кодексу України. Тобто ми от поки працюємо в рамках законодавства 

- заявив Клименко.

Залужний заявив, що не задоволений роботою ТЦК26.12.23, 17:23

Доповнення

Начальник служби звʼязків з громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо заявив, що в Україні немає посиленої мобілізації. За його словами, ТЦК наразі проводять стандартні заходи оповіщення населення, сама мобілізація триває без змін з лютого 2022 року.

Нагадаємо

Українські та молдовські правоохоронці ліквідували угруповання, яке займалося незаконним вивезенням чоловіків призовного віку з України.

Володимир Омельченко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі