ukenru
nastupnogo-tizhnya-v-ukrayini-rizik-viniknennya-alergiyi-bude-nizkim-mediki

Наступного тижня в Україні ризик виникнення алергії буде низьким - медики

 • 11944 переглядiв

КИЇВ. 9 травня. УНН. Наступного тижня ризик появи симптомів сезонної алергії у жителів України залишиться низьким. В перш чергу – через дощову, а на заході, півночі та у центрі – ще й прохолодну погоду. Про це повідомляє УНН з посиланням на дані Європейської аероалергенної мережі.

У нетривалі періоди потепління та у сухі, сонячні дні, особливо – на півдні та на сході України рівень пилку злаків у повітрі може підніматись до помірних значень.

Низькими та помірними залишаться концентрації пилку грецького горіха, який має помірну алергенність. Пилок інших дерев, зокрема – берези, ясена та дуба, реєструватиметься у низьких концентраціях.

Також у низьких концентраціях у повітрі з’являться новий алерген – пилок настінниці. За даними молекулярної діагностики, на пилкові зерна цієї рослини реагують майже 5% хворих на поліноз українців.

Неалергенний і тополиний пух, який скоро почне розповсюджуватись повітрям міст.

А після опадів по всій Україні у помірних концентраціях спостерігатимуться спори грибів. Зокрема, алергенної альтернарії та аскоспор, а також - спори сажкових грибів. 

Як повідомляв УНН, освіжувачі повітря можуть викликати загострення алергії

Українські Національні Новини

Здоров'я