nastup-rosiyi-zastoporivsya-ne-tomu-chomu-skazav-shoygu-britanska-rozvidka

наступ росії застопорився не тому: британська розвідка відповіла на заяву шойгу

 • 168177 переглядiв

КИЇВ. 26 серпня. УНН. Наступ росії у війні проти України застопорився через погану військову ефективність рф та запеклий український опір, а слова голови міноборони росії сергія шойгу майже напевно - дезінформація. Про це йдеться у черговому зведенні Міноборони Великої Британії на основі розвідданих, пише УНН.

Цитата

"24 серпня 2022 року міністр оборони росії сергій шойгу заявив ШОС, що росія навмисне уповільнює темпи своєї військової кампанії в Україні, керуючись необхідністю скоротити втрати серед цивільного населення. Майже напевно це навмисна дезінформація. Наступ росії застопорився через погану військову ефективність рф та запеклий опір України", - повідомили у британській розвідці.

Деталі

У Міноборони Британії зауважують, що "під керівництвом шойгу війська, які діють в Україні, неодноразово порушували заплановані оперативні терміни". "Цілком ймовірно, що шойгу і президент путін звільнили як мінімум шістьох генералів за те, що вони недостатньо швидко просувалися вперед", - йдеться у зведенні.

"У день виступу шойгу російська балістична ракета малої дальності СС-26 "Іскандер" вразила потяг у Чаплиному, внаслідок чого, як повідомляється, загинули щонайменше двоє дітей. Це підкреслює готовність росії завдати супутніх збитків, коли вона бачить військову перевагу у завданні ракетних чи артилерійських ударів", - вказують у британській розвідці.

Доповнення

Міністерство оборони Великої Британії у зведенні на основі розвідданих підбиває підсумки пів року війни рф проти України.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Армія рф вбила в Україні 377 дітей – Офіс Генпрокурора

     • 110222 переглядiв

    В Україні встановили перший пам'ятний знак теробороні

     • 187734 переглядiв

    Обвал житлового будинку у Львові: ДСНС показала наслідки

     • 396222 переглядiв

    Citigroup оголосив про поетапне згортання діяльності в росії

     • 97312 переглядiв