ukenru
nabu-vidkrilo-materiali-spravi-pro-oderzhannya-50-tis-dolariv-khabara-slidchimi

НАБУ відкрило матеріали справи про одержання 50 тис. доларів хабара слідчими

 • 10374 переглядiв

КИЇВ. 18 березня. УНН. Національне антикорупційне бюро відкрило матеріали кримінального провадження щодо одержання 50 тис. доларів хабара слідчими Нацполіції. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу НАБУ.

"16 березня 2019 року детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили трьом співробітникам Головного управління Національної поліції у місті Києві про завершення досудового розслідування за фактом одержання ними неправомірної вигоди у розмірі 50 тис. дол. США", - йдеться в повідомленні.

У Бюро уточнили, що йдеться про двох слідчих слідчого відділу Подільського управління поліції у ГУНП у м. Києві та оперуповноваженого Управління протидії наркозлочинності у ГУНП у м. Києві.

"Дії всіх осіб кваліфіковано за ч.4. ст.368 Кримінального кодексу України. Підозрюваним та їхнім захисникам надано доступ до матеріалів слідства для ознайомлення", - зазначили у відомстві.

За даними НАБУ, з кінця вересня 2018 року слідчі Нацполіції разом з оперуповноваженим вимагали від громадянина, який мав статус підозрюваного у розслідуваному ними кримінальному провадженні за фактом збуту речовин, які використовуються для виготовлення наркотиків та психотропів - прекурсорів, - хабар у розмірі 50 тис. доларів.

Якщо хабара не буде надано, вони погрожували вчинити дії, пов’язані з обмеженням прав, свобод та законних інтересів підозрюваного.

"А саме:
- внести до суду клопотання про зміну запобіжного заходу із застави на тримання під вартою;
- притягнути до кримінальної відповідальності за нібито ст.306 КК України, іншими епізодами неправомірної діяльності;
- розпочати кримінальне переслідування за здійснення подальшої діяльності, пов’язаної зі збутом наркотичних препаратів", - уточнили у відомстві.

У НАБУ додали, що в жовтні 2018 року слідчих Нацполіції та оперуповноваженого затримали за вимагання, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах.

Про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.4 ст.189 КК України, правоохоронцям повідомили співробітники СБУ та Військової прокуратури, які на той час розслідували справу. У листопаді 2018 року підслідність у ній визначили за детективами НАБУ.

"В свою чергу детективи НАБУ встановили, що підозрювані правоохоронці одержали неправомірну вигоду, що є більш тяжким злочином. Відтак, на підставі зібраних доказів 15-16 березня 2019 року їм повідомили про зміну раніше повідомленої підозри — про вчинення злочину, кваліфікованого за ч.4 ст.368 КК України ("Одержання неправомірної вигоди")", - уточнили у Бюро.

Нагадаємо, оперуповноваженого одного з відділень поліції Дніпра затримали з хабарем у тисячу доларів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП