na-zhytlovo-komunalni-subsydii-dlia-ukraintsiv-zakladeno-50-mlrd-hrn-shmyhal

На житлово-комунальні субсидії для українців закладено 50 млрд грн - Шмигаль

 • 25231 переглядiв

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, український уряд виділив 50 мільярдів гривень на житлово-комунальні субсидії для громадян, які їх потребують. Спрощений процес надання субсидій сприяє підвищенню рівня оплати за комунальні послуги та підтримці інфраструктури країни.

Українці, що потребують підтримки можуть отримати житлово-комунальні субсидії за спрощеною процедурою. В цьому році на них закладено 50 млрд гривень.

Про це повідомив під час засідання уряду Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, передає УНН.

Люди, які потребують підтримки, отримують житлово-комунальні субсидії. Процедура максимально спрощена, заявник подає мінімум даних, решту інформації збирає Пенсійний фонд. На цей рік у держбюджеті на житлово-комунальні субсидії закладені 50 млрд грн для 3 млн українських родин. Це орієнтовно на 25% більше, ніж минулого року

- сказав Денис Шмигаль. 

Деталі

За словами Шмигаля, уряд забезпечив незмінність тарифів для населення на тепло, газ і електрику, проте люди, що потребують допомоги в сплаті рахунків можуть отримати субсидії. 

Yasno: понад 70 тисяч споживачів системно не платять за електроенергію11.01.24, 21:32

Прем’єр міністр закликав громадян користуватися цим інструментом адресної державної підтримки, бо субсидії не лише допомагають конкретним родинам, але й підвищують рівень оплат за комунальні послуги.

Це означає більшу стійкість української критичної інфраструктури та можливість забезпечувати світло й тепло в кожній домівці

- пояснив Шмигаль.

Ганна Оніщенко

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    "Рома" відправила у відставку Жозе Моурінью

     • 21620 переглядiв