na-yevro-2024-prodazhi-pyva-u-nimechchyni-znyzylys-popry-spodivannia-nazvano-prychynu

На Євро-2024 продажі пива у Німеччині знизились попри сподівання: названо причину

 • 13940 переглядiв

Незважаючи на Євро-2024, продажі пива в Німеччині знизились на 0,6% через погодні умови та інфляцію. Пивоварні скаржаться на зростання витрат, але безалкогольне пиво набирає популярності.

Продажі пива в Німеччині впали на 25,8 млн літрів у першій половині 2024 року порівняно з попереднім роком, не дивлячись на сподівання на Євро-2024. Причиною цьому були погодні умови та інфляція. Про це пише DW, передає УНН.

"Продажі пива в Німеччині впали приблизно на 0,6%, або на 25,8 млн літрів, у першій половині 2024 року порівняно з попереднім роком. Німецькі пивоварні не побачили зростання продажів, на який вони сподівалися під час футбольного чемпіонату Євро-2024, який Німеччина приймала влітку", - пише видання.

Зазначається, що причиною цьому були погодні умови: проливні дощі та нижча за звичайну температура не дозволяють фанатам відвідувати пивні садки та бари просто неба. Інфляція також сильно вдарила по пивній промисловості: пивоварні скаржаться на стрімке зростання витрат на сировину та логістику. Однак у той же час безалкогольне пиво також зросло в популярності.

"Під час Чемпіонату Європи з футболу низка температур і часті грози заважали роботі багатьох барів, і багато вечірок у саду було скасовано", — сказав керуючий директор Німецької асоціації пивоварів Хольгер Айхеле.

Також спостерігалося падіння продажів популярних у Німеччині сумішей, таких як пиво з лимонадом, або кола. Порівняно з першим півріччям 2023 року було продано на 5,4% менше пивних сумішей, хоча на суміші припадає лише близько 4,8% продажів пива.

Нагадаємо

В Україні видано дві перші ліцензії на виробництво спиртових дистилятів та спиртних напоїв. Їх отримали малі виробники з Одеської та Київської областей.

Популярні

Новини по темі

Перший у світі закон про ШІ набув чинності у ЄС

 • 13031 переглядiв

Відключення світла 2 серпня не плануються - Укренерго

 • 22151 переглядiв