na-venetsiyskomu-kinofestivali-proyde-ukrayinskiy-den-na-pidtrimku-postrazhdaloyi-vid-viyni-vitchiznyanoyi-kinoindustriyi

На Венеційському кінофестивалі пройде Український день на підтримку постраждалої від війни вітчизняної кіноіндустрії

 • 686665 переглядiв

КИЇВ. 29 серпня. УНН. На 80-тому Венеційському кінофестивалі проведуть Український день, аби підтримати постраждалу від війни Україну та нашу кіноіндустрію. Про це повідомляє УНН з посиланням на Variety.

Деталі

Український день Венеціанського фестивалю відбудеться 6 вересня у Spazio Incontri в готелі Excelsior. Він включатиме вступне слово президента бієнале Роберто Чікутто та художнього директора Альберто Барбера, повідомляє видання.

Перша панель називатиметься "Українська кіноіндустрія під час війни" і включатиме презентацію стану справ у вітчизняній кіноіндустрії  головою Державного агентства України з питань кіно Мариною Кудерчук.

Після цього відбудеться ще одна панель під назвою "Знімати в Україні: Підтримка та співпраця", в якій візьмуть участь кілька продюсерів: Артем Колюбаєв, голова Державного агентства України з питань кінематографії; Вікторія Ярмощук, голова Української кіноасоціації; Сергій Лавренюк, голова Української асоціації кіноіндустрії; Андрій Ногін, який, окрім того, що є продюсером, очолює громадську організацію "УкрКіноФест"; та режисер Філіп Азуле. Модератором обох панелей буде український телеведучий Володимир Остапчук.

Цього року в секції Horizons Extra Венеційського кінофестивалю відбудеться прем'єра фільму "Назавжди-назавжди" українського режисера-початківця Анни Бурячкової, яка завершила основне фільмування в Києві всього за два місяці до повномасштабного вторгнення. 

Додамо

Ювілейний 80-й Венеційський кінофестиваль триватиме з 30 серпня по 9 вересня. Цим заходом, Фонд Венеційської бієнале, "підтверджує свою солідарність з українським народом і трагедією, яку він переживає". Це продовження подібних ініціатив на підтримку України, організованих бієнале в рамках секцій візуального мистецтва та архітектури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явився перший трейлер документального фільму Шона Пенна про війну в Україні

Українські Національні Новини

Культура

    Популярні

    Новини по темі

    29 серпня: День народження мотоцикла, Всесвітній день геймера

     • 1138583 переглядiв