na-teritoriyi-luganskoyi-oblasti-viyavili-7-ustanovok-grad

На окупованій частині Луганщини місія ОБСЄ виявила 7 установок "Град"

 • 12833 переглядiв

КИЇВ. 8 січня. УНН. Спостерігачі Спеціальної моніторингової Місії ОБСЄ виявили на окупованій території Луганської області 7 одиниць реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град". Про це передає УНН із посиланням на пресцентр ООС.

"На тимчасово окупованій території Луганської області виявлено озброєння збройних формувань РФ, яке знаходиться з порушенням Мінських домовленостей… У звіті Спеціальної моніторингової Місії ОБСЄ від 7 січня оприлюднена інформація, що 4 січня на непідконтрольній урядові України території на полігоні в районі н.п. Міусинськ міні-БПЛА (безпілотний літальний апарат - ред.) зафіксував 7 одиниць реактивних систем залпового вогню (БМ-21 "Град", 122-мм), що були розміщені з порушенням ліній відведення", - йдеться у повідомленні.

Також вказано, що безпілотник зафіксував озброєння, яке було розміщене за лініями відведення, але за межами виділених місць зберігання. На полігоні в районі Міусинська було зафіксовано 10 122-мм самохідних гаубиць 2С1 "Гвоздика", 12 122-мм буксируваних гаубиць Д-30 "Жаба", та 3 танки Т-64, а неподалік Хрустального – 18 буксируваних гаубиць – десять 152-мм 2А65 "Мста-Б" та вісім 152-мм 2A36 "Гіацинт-Б". Також було виявлено 10 танків Т-64.

"Зокрема, у Куйбишевському районі Донецька (відстань до лінії розмежування — близько 8 км) противником розміщено 152-мм гаубиці "Гіацинт-Б" зі складу окремої артилерійської бригади 1 АК (Донецьк) ЗС РФ", - додали у пресслужбі.

Нагадаємо, на території Луганської області виявили 22 установки "Град".

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Авіакомпанії припиняють польоти над територією Ірану

     • 17804 переглядiв

    У Броварах чоловік застряг у вигрібній ямі

     • 12577 переглядiв