ukenru
na-sotsdopomogi-tsogo-roku-spryamuvali-vzhe-4-1-mlrd-grn

На соцдопомоги цього року спрямували вже 4,1 млрд грн

 • 17798 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. З 1 по 8 січня Міністерство соціальної політики спрямувало в регіони 4,1 млрд грн на виплату соціальних допомог населенню. Про це повідомив заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко, передає УНН з посиланням на пресслужбу Мінсоцполітики.

"З 1 по 8 січня Міністерство соціальної політики спрямувало в регіони 4,1 млрд грн на виплату соціальних допомог населенню. Гроші підуть за новим механізм фінансування соціальних виплат (бюджетна програма замість субвенцій), що дозволить видавати гроші населенню набагато швидше", - йдеться у повідомленні.

Музиченко пояснив, що “відповідно до заявок обласних державних адміністрацій, гроші були перераховані в регіони – а саме: місцевим органам соціального захисту населення, які наразі здійснюють виплати населенню через банки і пошту".

"Таким чином, вже найближчими днями одержувачі виплат можуть очікувати на відповідні виплати. В перспективі це рішення щодо зміни механізму фінансування соціальних виплат – коли змінено джерело фінансування з субвенції регіонам на відповідні бюджетні програми - дозволить громадянам отримувати кошти ще на декілька днів раніше”, - наголосив заступник міністра.

Мінсоцполітики нагадало, що з 1 січня 2020 року отримало від Мінфіну контроль за частиною виплат населенню і перетворило їх із субвенцій на бюджетні програми.

Українські Національні Новини

Економіка